miércoles, 28 de enero de 2009

Buldog


Oli en paper
24x32 cm

Tercera incursió en l'oli. Comence amb models vivents. Aquest gosset (gossot) m'ha permés donar un pas més en aquest mitjà. No em demanava una paleta massa variada (de moment, he començat comprant pocs colors), però em permetia treballar textures. Per primera vegada, m'he sentit còmode i he gaudit de la qualitat pastosa de l'oli. L'he hagut de treballar en dues sessions, cosa que per a mi és molt de temps. L'oli, a hores d'ara, encara està fresc.

martes, 27 de enero de 2009

Pardals en la boira


Acrílic en paper
21x29 cm

lunes, 26 de enero de 2009

Autoretrat amb quadre abstracte


Acrílic en paper
21x29 cm

Encara que no és el primer intent d'autoretrat, sí que és el primer amb el qual em sent una miqueta satisfet, encara que siga només perquè he aconseguit anar a allò essencial i no perdre'm massa en detalls. No hi ha narcisisme. El que passa és que un mateix és el millor model que es pot aconseguir.

jueves, 22 de enero de 2009

No és Obama


Acrílic en paper
32x20 cm

Quan vaig decidir fer una cara humana, de raça negra, no vaig pensar que estàvem en plenes "festivitats" EUA, pel jurament del seu president. Per això no volia que ningú es confonguera, i d'ahí el títol. Estic bastant content dels reflexos de llum sobre la pell negra. Aquesta pell és molt més brillant, i per això possiblement tinc preferència per representar persones de color. La mirada, com sempre, m'ha costat de debò.

domingo, 18 de enero de 2009

Elegància felina


Acrílic en paper
24x32 cm

Torne sense voler-ho al tema felí. M'agradava la foto també pel contrast. Volia insinuar el gat en quatre taques negres. Òbviament, la cosa no va ser tan fàcil com pensava, i vaig haver de retocar i retocar i retocar, fins que em va satisfer mínimament l'anatomia de l'animal. Aconseguir eixe cabet que sembla tan fàcil va ser una tortura. I els bigotis... no cal contar-ho. O no aconseguia fer-los finets o el pincell no corria. Buf.

jueves, 15 de enero de 2009

Meditació


Acrílic en paper
23x21 cm

Després dels experiments en oli, torne a l'acrílic. Ai, quin gust tornar al secat ràpid i a rentar amb aigüeta. Tenia ganes de fer un contrast marcat entre llum i ombra. Com sempre, tinc tendència a afegir massa detalls. Volia una cosa més sintètica. En fi, així està la cosa.

martes, 13 de enero de 2009

En falta un


Oli en paper
21x29 cm

Segon quadre a l'oli. No he trigat massa a tornar-ho a intentar. Encara que no estic gens satisfet del resultat, almenys m'ha servit de pràctica. Note que vaig aprofitant cada vegada més les possibilitats de l'oli. He comprat un dissolvent que no fa olor, la qual cosa és un avantatge. Això sí, cal ventilar igualment l'habitació. He triat el meu tema familiar dels pimentons, per no complicar-me massa. L'obra sembla no tan brillant com l'anterior, encara que això també es degut a la foto. M'he trobat una miqueta més còmode, encara que ara el que em demana el cos és tornar a l'acrílic.

lunes, 12 de enero de 2009

Bodegó

El meu primer quadre fet amb oli. Tota la vida (pictòrica) amb l'acrílic, i per fi m'he decidit a utilitzar l'oli. L'experiència? Només diré: més engorrós. M'empastre més, la pintura és més difícil de llevar, l'olor a disolvent fa que haja de ventilar l'habitació. Avantatges: puc barrejar mil i una vegades la pintura de sota amb noves capes una i una altra vegada, perquè el temps de secat és d'hores. Però no sé fins a quin punt això em suposa un avantatge, perquè el que m'agrada és la pintura ràpida, de no més de dues hores... Els colors semblen més brillants? No ho sé. Sembla que no he utilitzat el paper adequat. En fi, seguirem fent proves.


Oli en paper
21x29 cm

Assaig anatòmic 3 (pintat)


Acrílic en paper
29x21 cm

Doncs, ja el tenim pintat. Em passa sovint que em canse abans d'hora d'allò que he decidit pintar. Com que vaig passar tanta estona amb el dibuix a llapis, ací he volgut acabar massa prompte, i ni tan sols he acabat el fons. No obstant això, com a exercici (realment tots ho són), ha estat interessant.

Assaig anatòmic 3


Llapis grafit en paper
29x21 cm

Continue amb l'anatomia. He pensat que el dibuix a llapis era suficientment interessant per exposar-lo ací. Després de mirar i remirar, hi veig tants defectes, que quasi me'n penedesc. Vorem si, una vegada pintat, podem millorar-ho.

viernes, 9 de enero de 2009

Companys de jocs


Acrílic en paper
21x29 cm

lunes, 5 de enero de 2009

Assaig anatòmic 2


Llapis de grafit en paper
29x21 cm

Volia fer només les línies principals per tal de pintar-lo a continuació, però vaig començar a ratllar i ratllar, i al final he decidit deixar-lo així, a llapis. Una altra vegada serà.

Assaig anatòmic


Acrílic en paper
29x21 cm

Vull començar una altra vegada a practicar amb el tema de l'anatomia, que tinc una miqueta oblidat, i que em dona moltes satisfaccions, quan aconseguesc un bon resultat, s'enten. En aquest cas, mitjanament satisfet, tant pels colors com per la consecució de la forma anatòmicament correcta. Té errors, és clar, però n'estic bastant content.